V

oor moeders van Sterrenkindjes die worstelen met hun intense verdriet…

…en willen ontdekken hoe ze het verlies van hun kindje in hun leven kunnen verweven, waardoor ze weer vreugde gaan voelen voor het leven.

Hoe zou het voor jou zijn als je niet alleen:

  • die intense verdriet voelt

  • dat pijnlijke gevoel van gemis van je verloren kindje

  • of die eenzaamheid ervaart

Maar dat je weer leert hoe je:

  • vreugde voelt in het leven en blij kan zijn?

  • ook weer de mooie dingen in het leven kunt zien?

  • dankbaar kunt zijn voor alles wat je wel hebt?

  • onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor je kindje en voor het leven gaat voelen?

Ons derde kindje, Mika, is met 21 weken stil geboren en haar komst heeft mijn leven stilgezet. Waarbij ik eerst enorm uitkeek naar haar komst, moet ik opeens veel te vroeg afscheid van haar gaan nemen. Ik kwam in een emotionele rollercoaster terecht en de tijd stil kwam te zijn.

Aan het begin stond iedereen uit onze omgeving voor ons klaar en vroegen ze hoe het met ons ging. Ik voelde de immense liefde van onze omgeving. Maar tegelijkertijd merkte ik ook dat zij niet begrijpen hoeveel impact het allemaal op mijn leven had. Hun opmerkingen kwamen uit een goed hart, maar waren soms heel fout en pijnlijk. Mensen kunnen zich niet voorstellen wat er met je gebeurt als je zoiets meemaakt.

Na een paar weken vroeg bijna niemand meer naar Mika en ging iedereen weer door met zijn ‘gewone’ leventje. Dit terwijl bij mij de wereld stil bleef staan en ik me vooral heel alleen voelde met mijn verdriet. Ik zocht contact met lotgenoten om daar mijn verhaal kwijt te kunnen en steun en begrip te krijgen. Dit zorgde voor heel fijne gesprekken, waarbij ik merkte dat het onderwerp nog een groot taboe is in onze maatschappij. Er wordt te weinig over gesproken en we weten niet hoe we met zo’n groot verlies om moeten gaan.

Dankbaarheid en vreugde naast verdriet

In de periode na de geboorte van Mika, voelde ik naast het enorme verdriet ook oprechte dankbaarheid en vreugde. Ik kon echt genieten van de kleinste dingen in mijn leven. Ik voelde dat mijn dochtertje mij liet zien dat het leven ook mooi is en dat er zoveel liefde in mij is. Ik voel oneindige liefde voor haar, maar ook voor mezelf en voor de lieve mensen om mij heen. Terwijl ik dacht dat ik niet meer liefde kon voelen, liet zij mij dat ik nog zoveel meer te geven had.

Andere vrouwen zag ik blijven worstelen met hun verdriet, hun boosheid over wat er gebeurd was en de grote pijn van het verlies. Er bleef een donkere wolk boven hun leven hangen. Dit was voor mij ene duidelijk signaal dat ik hier iets mee wilde doen en mijn impact wil maken. Minder taboe creëren over het onderwerp stilgeboorte en verlies, en andere moeders van Sterrenkindjes begeleiden na deze heftige gebeurtenis.

Je Sterrenkindje verweven in je leven

Dit doe ik door moeders te begeleiden bij het verweven van hun sterrenkindje in hun leven op die manier die bij hen past. We ontdekken een passende manier voor jou als moeder om jouw kindje een rol te laten spelen in jouw leven. Dat jouw kindje hier fysiek niet meer is, betekent niet dat jullie relatie voorbij is en dat je hem of haar moet vergeten. Juist door jouw stilgeboren kindje onderdeel te laten zijn van jouw leven, opent voor jou de deuren om weer vreugde en blijdschap te voelen voor het leven.

Jouw baby zal altijd bij jou zijn, in je hart en in jouw leven.

Het leven is soms keihard, maar na zoiets heftigs als een stilgeboorte gaat de zon ook altijd weer schijnen. Jij zult weer genieten van de kleine dingen in het leven. De eenzaamheid die je nu voelt, dat hoeft niet voor altijd zo te zijn.

Veel moeders lukte het niet om dit alleen te doen en zoeken daarvoor hulp.

Ik begeleid jou in jouw ontdekkingsreis met alle liefde.

Wil je weten of ik de juiste persoon ben om jou hierbij te helpen?

Boek dan hier een GRATIS afstem-gesprek met mij, zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

GRATIS AFSTEM GESPREK BOEKEN