Jouw toekomstplannen met je baby moet plaats maken voor afscheid nemen

Tijdens je zwangerschap was je druk bezig met plannen maken voor de komst van jullie kindje. En dan opeens komt jouw wereld stil te staan. Jullie toekomstplannen met een baby´tje moet plaats maken voor afscheid nemen. Afscheid nemen van een stilgeboren baby´tje is één van de heftigste dingen die je kan meemaken als moeder. Kort na het overlijden is er veel aandacht voor jou vanuit je omgeving, maar snel merk je al weer dat de wereld om je heen weer doorgaat. Het voelt als de meest donkere periode in jouw leven, maar niemand die jou begrijpt of kan helpen. Je voelt je alleen in je eigen verdriet.

Rouw en verlies na stilgeboorte

Vaak wordt er bij rouw & verlies gesproken over het een plekje te geven of te verwerken. Dit zorgt ervoor dat je het verlies en het verdriet ergens ‘opbergt’ en alleen opent op de momenten dat jij daar behoefte (en juist niet!) aan hebt. Of bij verwerken, dat wat jou is overkomen, iets is wat je te boven moet komen. Dat je de heftige gebeurtenis moet verwerken, want dan kan je pas weer verder gaan met je leven.

Ik zie dit absoluut niet als de juiste manier van werken bij verlies. In mijn coaching begeleid ik moeders bij het VERWEVEN van hun sterrenkindje in hun leven op die manier die bij hen past. Jij als moeder zult ontdekken welke rol jouw kindje in jouw leven speelt. Dat jouw kindje hier fysiek niet meer is, betekent niet dat jullie relatie voorbij is en dat je hem of haar moet vergeten. Juist door jouw stilgeboren kindje onderdeel te laten zijn van jouw leven, opent dat voor jou de deuren om weer geluk en vreugde te ervaren. Dat gebeurt niet door het verlies weg te stoppen of het te negeren. Je moet er juist open voor staan en het toelaten in je leven. Onderdeel maken van jou en je leven.

Vreugde naast verdriet

Door mijn persoonlijke ervaring met de stilgeboorte van ons derde kindje Mika, weet ik hoeveel impact zo´n heftige gebeurtenis heeft op jouw leven. Maar ik ontdekte dat ik naast het enorme verdriet ook oprechte dankbaarheid en vreugde kon voelen richting mezelf en het leven. Ik kon echt genieten van de kleinste dingen. De warme zonnestralen op mijn arm, mijn fijne huis wat echt als een thuis voelt, de liefde die ik voor mezelf en mijn vrienden en familie voel vanwege Mika. Ik voel dat mijn dochtertje mij bijstaat en mij laat zien dat het leven ook mooi is, ondanks alles wat gebeurd was. Zij heeft mij de onvoorwaardelijke liefde laten voelen, voor haar, voor mezelf en voor de mensen om mij heen.

Hoe zou het voor jou zijn als je niet alleen die intense verdriet voelt, dat pijnlijke gevoel van gemis van je verloren kindje. Maar dat je ook weer vreugde voelt over het leven, dat je ziet hoe mooi het leven ook kan zijn? Dat je liefde voor jezelf, voor je Sterrenkindje en voor het leven gaat voelen?

Begeleiden van moeders van Sterrenkindjes

In mijn coaching begeleid ik andere moeders van Sterrenkindjes die vechten tegen hun verdriet. Vrouwen die zich eenzaam, gefrustreerd en boos voelen over wat er gebeurd is in hun leven en niet weten hoe ze ooit weer kunnen genieten van het leven. Ik laat hen zien dat we uit de meest heftige gebeurtenissen in ons leven ook de meest waardevolle lessen kunnen halen. Het voelt misschien als het diepste punt in jouw leven, maar weet dat jij hier zoveel sterker uit gaat komen, lieve vrouw.

Is dit herkenbaar voor jou?

En wil je je niet langer eenzaam voelen in je verdriet?

Wil je weer vreugde voelen & blij zijn met de mooie dingen in het leven?

Wil je de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, je Sterrenkindje en het leven ontdekken?

Zodat je ook weer volledig jezelf kan zijn met de mooiste Ster aan de hemel?

Boek dan hier een GRATIS afstem-gesprek met mij, zodat we samen kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

GRATIS AFSTEM GESPREK BOEKEN